FASHION DESIGNER – A Mod’Art International Hungary három éves magas színvonalú alapprogramjában a résztvevő hallgatók átfogó tudásra tesznek szert a divattervezés területén. Kimagasló színvonalú háttértudást halmoznak fel, amely a párizsi szemléletnek, a francia oktatási programnak és a hazai nívós oktatóknak köszönhető. A hallgatók gyakorlati, tervezői, üzleti és kortárs divatismeretekre egyaránt szert tesznek. A képzés során a hallgató megismeri a tervezés komplex folyamatát az anyagválasztástól a kivitelezésig, a kész tervekig. Az elméleti háttértudás alapjául szolgáló formatani, szerkesztési és színtanulmányok tapasztalatait később tudatosan építi be terveibe. Megtanulja a tervezéshez nélkülözhetetlen dokumentációk összeállítását, a divatillusztáció technikáit, valamint anyagismereti, szabászati és varrási technológiákat. A valós alkotói és piaci szituációk modellezésére épülő feladatok által a hallgató birtokába kerül az az elméleti és gyakorlati alaptudás, mely lehetővé teszi számára, hogy rátaláljon egyéni tervezői stílusára, így a végzett hallgató naprakész, piacképes és független divattervezővé válik. A fashion designer szakon végzettek felkészült szakemberek, akik képesek megállni a helyüket a divatszcénában, valamint az együttműködésre társtervezőkkel és kivitelezőkkel egyaránt.

Az alapprogramot elvégző hallgatók francia és angol Bachelor diplomát szereznek meg.
Oktatási igazgató: Horváth Szilvia

FASHION MANAGEMENT – A fashion managerek a divatipar nélkülözhetetlen szakemberei, akik a divattervezők mellett egy adott projekt végső sikeréért felelnek. Ők azok, akik üzleti szemszögből tekintenek a kollekciókra, projektre, így biztosítva egy tervező, márka piacra lépését és eredményességét.
A Mod’Art International Hungary fashion management alapprogramjában a hallgatók a francia szemlélet és a párizsi oktatási programon alapuló kimagasló képzés során sajátítják el a divatipar üzleti oldalának ismereteit. A programban részt vevők a szféra kiemelkedő magyar szakembereitől tesznek szert többek között a divatmarketing, a termékmenedzsment, a sales és árubeszerzés fortélyaira. A képzés az elméleti háttértudás alapját adó tanórák mellett gyakorlatorientált feladatokon keresztül készíti fel a hallgatókat a piacra lépésre és a sikeres karrierre.
A program felkészíti a hallgatókat, hogy azonnal reagáljanak a hazai és nemzetközi piac aktualitásaira, naprakész, innovatív módon reagáljanak a változásokra. A képzésben résztvevők a nemzetközi karrierhez nélkülözhetetlen nyelvi szakzsargonra is szert tesznek. A képzésben részt vevő hallgatók lehetőséget kapnak a párizsi iskolában is eltölteni egy tanévet, hogy még közelebbről megismerjék a francia egyetemi életet.

Az alapprogramot elvégző hallgatók francia és angol Bachelor diplomát kapnak.
Oktatási igazgató: Szentesi Réka

FASHION COMMUNICATION – A Mod’Art International Hungary képzésében a hallgatók a párizsi oktatási programon alapulva sajátítják el a szakma fortélyait. A francia szemlélet keretei között kiváló magyar szakemberektől szerzik meg azt az elméleti és gyakorlatit tudást, amellyel a hazai is nemzetközi színtér sikeres résztvevőivé válhatnak. A képzés vizuális, művészeti, trend és terméktanulmányokra épülve olyan kommunikációs ismereteket nyújt, amelyek segítségével a hallgató képes reagálni a szcéna gyors változásaira, kihívásaira, képes kommunikációs stratégiát megfogalmazni, valamint a tartalomkészítés legfontosabb elemeit alkalmazni. A végzett hallgatók a divatszféra széles skáláján képesek elhelyezkedni, önállóan vagy kivitelezőkkel együttműködve többek között divatújságíróként, divatmagazinok szerkesztőiként, bloggerként, márka tartalomkezelőként, kommunikációs szakértőként, social media managerként.

A képzés esti tagozaton történik, péntek délután és szombat délelőtti órákban.
A programot elvégző hallgatók a Mod’Art International Hungary oklevelét szerzik meg.

FRANCIA SZABÁSZAT – A képzésen a hallgatók a francia szabászat legalapvetőbb és tradicionális technikáit sajátítják el magas színvonalon magyar szakemberektől. A kurzuson részt vevők megtanulják a hagyományos Moulage technika alkalmazását, azaz a szabóbabán történő szabásminta készítést és ruhaformák kialakítását. Emellett a hallgatók birtokába kerül a Müller-féle szabászati rendszer is. A kétféle módszerrel a hallgatók képesek lesznek tökéletes szabásvonalakat, arányokat, formákat létrehozni, ezáltal precíz és kiváló minőségű szabásmintákat készíteni. A kurzust elvégző hallgatók akár a piacon is elhelyezkedhetnek, hiszen elsajátítják a kimagasló minőségű és magas színvonalú egyedi öltözékek alkotásának rejtelmeit. A képzés esti tanrendben zajlik minden csütörtökön és pénteken délután 5 és este 9 óra között.

A képzésekkel kapcsolatos kérdéseiteket a kommunikacio@modart.hu és info@modart.hu e-mail címekre küldhetitek!

Képzések
Képzés megnevezése Megszerezhető végzettség minősítése Képzési idő Tandíj
Fashion designer
RNCP6-os szintű, francia állam által akkreditált diploma 4 év 1. év 550.000Ft+ 600 EUR / félév
Fashion management
RNCP6-os szintű, francia állam által akkreditált diploma 4 év 1. év 550.000Ft+ 600 EUR / félév
Fashion communication
RNCP6-os szintű, francia állam által akkreditált diploma 4 év 1. év 550.000Ft+ 600 EUR / félév
Francia szabászat
Mod’Art International Hungary tanúsítványa 3 félév 300.000 Ft + 27% Áfa / félév
* A tandíj változtatás jogát fenntartjuk. A tandíjak évenként módosulnak!
Jelentkezés
Választott képzés

Személyes adatok

Tanulmányi adatok

Számlázási adatok